Sidhuvud

Om oss

 Fridhemsvillan bygger hållbara hem för framtiden.
 
1977 startade resan när Fridhems bygg grundades och som sedan kom att bli Fridhems snickeri & anläggning AB.
 
Efter att ha varit verksamma inom bygg- och anläggningsarbeten under många år samt alltid haft miljön som en stark utgångspunkt, kändes det naturligt att ta det till nästa nivå – att erbjuda ett svar på den ökande efterfrågan av miljövänliga och hållbara hus.
 Sverige är i många avseenden i framkant inom miljöteknik, detta gäller dock inte inom nybyggnation och projektering av riktigt miljövänliga och hållbara hus, villor och flerbostadshus. Vi kan presentera unika och individbaserade lösningar på vackra, komfortabla och högkvalitativa nybyggda hus som är redo för framtiden. En miljöriktig bostad som kommer att stå på sin grund under väldigt lång tid utan att lämna onödiga avtryck på miljön.

 
Fridhemsvillan – framtidens hus som minskar energikonsumtion utan att göra avsteg från kvalitet.
Vi levererar miljövänliga och klimatsmarta hus i en värld där kortsiktighet och snabba vändningar annars styr. Vårt koncept är inte bara att gå emot strömmen – vi vill förändra riktningen på den. Fridhemsvillan skall vara i framkant inom samtliga aspekter som avser ett hållbart byggande och bidra till minskade utsläpp i miljön samt skapa en hållbar energikonsumtion. Med våra olika hus, villor och lägenhetshus får du alltid en byggnad som är gedigen, prisvärd och miljövänlig.
 
Miljövänliga hus på riktigt – inte bara energisnåla.
Många är bekanta med begreppet energisnåla hus men vi tycker inte att det räcker. För att kunna leverera och vara stolta över våra nybyggda villor måste hela kedjan från skog till färdigt hus vara miljöanpassad. Vi har korta transporter, lägre materialspill och vill främja lokala leverantörer och entreprenörer. Därför spelar det ingen roll vart i Sverige du vill bygga ditt nya hus eller villa. Vi kan alltid erbjuda kostnadseffektiva och miljöriktiga helhetslösningar.
Varför ett klimatsmart hus?
Du förstår säkert att det är bra för miljön med klimatsmarta och miljövänliga hus och villor. Vad som skiljer oss från mängden är att vi dessutom bygger med en väldigt hög kvalitet då miljöanpassade hus för oss även innebär att huset skall finnas under en väldigt lång tid. Du behöver därför inte kalkylera för samma renoveringsbudget som med andra alternativ då vi inte gör några som helst avsteg från att bygga ett gediget hus med hög kvalitet som dessutom bidrar till en bättre miljö.

 
Valfrihet – designa ditt nya hem precis så som du vill ha det.
Vi erbjuder inte ett fåtal massproducerade husalternativ. Varje Fridhemsvilla är unik och ritad efter dina behov och önskemål. Det innebär att du får ett unikt hem som inte finns någon annan stans. Våra konstruktörer skapar ditt drömhus och du kan tryggt luta dig tillbaka och se ditt hem växa fram. Vi kommer gärna med råd och förslag på intressanta och innovativa möjligheter för just ditt nybyggda hus.
 
En hållbar villa - även för din plånbok.
Det råder en generell uppfattning om att miljövänliga och klimatsmarta hus innebär ökade byggkostnader jämfört med traditionella hus och villor. Det är dock inte sant, idag kan vi bygga energisnåla hus som håller högre kvalitet än massproducerade villor som saknar en hållbar miljöprofil utan att det skapar merkostnader för oss eller för dig.
 
Ansvar – trygghet – stolthet
Vi inser hur stort steget är att bygga sitt egna hus. Det är en livsinvestering och symboliserar även så mycket mer. Det är ett bo, ett hem och en symbol för dig och din familj. Vi är mycket stolta över våra individanpassade hus, villor och flerbostadshus och vi vill att du skall vara minst lika stolt när du kliver in i ditt nyckelfärdiga hus, både över hur gediget ditt nya hem är och att du har gjort en god gärning för miljön.